Skriv ditt nu – nu vet jag

Vårskrivet, Höstskrivet, Sommarskrivet och Vinterskrivet. Ett år har gått och jag har gjort fyra omgångar av skrivupplevelsen som jag kallar Skriv ditt nu. För varje omgång har jag gjort små justeringar. Jag har lyssnat till deltagarnas feedback och jag har själv reflekterat och känt efter. Nu vet jag vad jag vill att Skriv ditt nu ska vara och vad det kan vara för den som deltar.

Ett nytt år har börjat, fyra nya årstider och fyra nya omgångar av Skriv ditt nu. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på att det vuxit till något så bra, det lilla idé-fröet som började gro mitt i pandemins intåg förra året. Jag minns uppgivenheten som kom när jag insåg att jag inte skulle kunna dela med mig av inspiration och skrivglädje på samma sätt som jag var van vid. Hur snabbt den byttes mot en längtan som gav kraft till nya tankar.

En bild på Gabriella Röschmann som leder Skriv ditt nu.

Jag är så glad och tacksam över alla ni närmare 40 deltagare som varit med under det första året av Skriv ditt nu. Var och en av er har gett mig inspiration och glädje tillbaka bara genom att finnas där med mig i den digitala, kreativa bubblan. När jag läser era ord om Skriv ditt nu blir jag ännu mer övertygad om att jag hittat rätt. Som det här citatet från en deltagare:

Känslan av lugn är påtaglig för mig under den här resan. Jag har flera övningar kvar, som små karameller att njuta längre fram. Några övningar kommer jag göra om och om igen. Framförallt måste jag säga att dessa dagar har bidragit till eftertanke, att jag genom ordet hittar ett sätt att ”stilla” mitt liv. Att jag hittat den härliga känslan att unna mig att bara vara, inte jaga.

Deltagare i Skriv ditt nu – Vårskrivet 2020

Ändringarna inför årets fyra omgångar av Skriv ditt nu är inte stora, på något sätt hittade jag nästan rätt redan från början. Den största förändringen är att vi flyttar från Facebook till Instagram. Det kommer inte på något sätt påverka innehållet eller upplevelsen, annat än att jag tycker att instagramflödet känns lite härligare och mer avskalat än facebookflödet. I stället för att behöva ha en facebookanvändare för att vara med kommer du nu behöva ha en instagramanvändare, vilket jag tror att de flesta som använder sociala medier har.

Under året har Skriv ditt nu gått från att vara i tre veckor till nu senast då Vinterskrivet utökades till fyra veckor. De fyra veckorna har fått var sitt tema. Jag fick syn på ett mönster i mina inlägg med övningar och inspiration, som blev allt tydligare för varje omgång och som nu blivit våra fyra teman: Tillbaka, Inuti, Utanför och Framåt. Upplägget är fortfarande det samma. Varje dag kommer ett inlägg med inspiration och/eller en skrivövning och under perioden delar jag även två förinspelade inspirationsprat och två livesända workshops. Du gör allt i din takt, när det passar dig.

Vet du? Jag nästan studsar på stolen inför att få starta Vårskrivet igen 2 maj. Tänk dig tiden som är då, när allting vaknar upp på nytt igen och dagarna blir så där ljuvligt långa! Mitt i det möts vi bland orden och jag hoppas att du vill vara med!